Elokuun yhdeksäs

Meidän puutarhallamme hektisin pelargonikausi on nyt ohi ja seuraavat kiireet liittyvät aivan muihin asioihin, kuten viljan puintiin. Vaikken ole tänne ehtinytkään päivityksiä tehdä, olen pitänyt blogin mielessä koko kesän, ja napsinut kovalevyn täyteen kuvia. Jospa niitä ehtisi sitten talven aikaan tänne laitella. En lupaa ehtiä, mutta lupaan yrittää ehtiä.

Kuvien takia olen antanut pelargonien kukkia runsaasti, ja täytyy myöntää että ovathan ne olleet melkoinen silmänilo ja väriterapian lähde. Nyt on kuitenkin kaikki tarvittava kuvattu ja taltioitu, seuraavaksi alamme valmistautua seuraavaan kasvukauteen. Sen kunniaksi laitan teillekin näytille muutaman kuvan.

Nyt elokuun puolivälissä lienee hyvä myös muistuttaa ajankohtaisista asioista; ilmankosteuden noustessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kuolleiden lehtien ja kukintojen poistamiseen. Paitsi esteettisesti, on se tärkeää myös sienitautien torjunnan kannalta. Kastelun määrään kannattaa myös havahtua viimeistään nyt: lämpimänäkin päivänä voi haihtuminen olla jo varsin vähäistä ja liikakastelun riski kohoaa. Talvetusolosuhteista riippumatta kannattaa talven tuloon jo hiljalleen alkaa valmistauta. Hiukan vähemmän kastelua, hiukan vähemmän lannoitusta. Mahdolliset pistokkaat kannattaa ottaa viimeistään heti nyt, sillä juurtuminen käy koko ajan hitaammaksi ja vaikeammaksi. Elokuu on kuitenkin vielä kesäkuu, valoa on tarjolla kasvuun ja lämpöäkin on luvassa. Ihan täysin ei siis tarvitse vielä syksyyn asennoitua.

Ja sitten niitä kuvia...

Cezanne

Cherie Maid

Emma från Bengtsbo

Fir Trees Silver Wedding

Ice Glow

Nimismies

Rococo

Susan Payne

Irja

Kyra

Rosina Read
Diane Louise

Ansbrook Jupiter

Lara Marjorie

Swainham Mellow Yellow


Kaisa Kallio

Honeywood Suzanne

Vina

Asarnas Asgård

Viimeinen kokonainen kukkakuva 8.8. Nyt alkaa kukinnan tyrehdyttäminen ja uusi kasvu ennen talvea. Riipaisevaa suorastaan, mutta kaikella on aikansa ja tarkoituksensa.


Kommentit

 1. Voi kyllä on upeita pelargoneja! Minulla alkaa vasta nyt kukkia talvetetut :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kukkakavalkadi. 3 kasvia siirtyi pakko saada listalle :) Kevättä ja pistokkaita odotellessa :)

  VastaaPoista
 3. Häikäisevä kukkameri viimeisessä kuvassa 🌿
  Väistämättä syksy tuntuu jo olevan lähellä, mutta niin on tuleva kevätkin 😄

  VastaaPoista

Lähetä kommentti