Tuopanjoki


Tämän vanhan kotimaisen pelargonin alkuperästä minulla ei ole sen parempaa tietoa mitä nimi kertoo -oletettavasti Tuopanjoki on siis peräisin Juuan Tuopanjoen kylästä.

Kukat ovat kerrotut, hennon vaaleanpunaiset, lehdet vihreät. Kasvutavaltaan tämä on varsin reipas, latvoa saa useamman kerran mikäli haluaa kasvattaa Tuopanjoesta kompaktin. Vaihtoehtoisesti tästä saisi helposti ja perinteitä kunnioittaen vanhaan pirttiin koko ikkunan peittävän pelargoniviidakon.Kommentit

 1. Kiva nähdä uutuuksia taas blogissasi. Minäkin alan herätä pikkuhiljaa talviunesta pelargonien myötä. Minulle kaikki on vielä aika uutta ja ihmeellistä, mutta kevättä on jo selvästi ilmassa. Tämä vaaleanpunainen kaunotar on niin upea, että jää kyllä mieleen... Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on herätty jo, ja kausi on hyvällä alulla :) Kohtahan se on jo helmikuu, jonka jälkeen onkin maaliskuu ja sitten on jo valoisa aikakin pimeää pidempi! Muutama hassu viikko vain!

   Poista
 2. Hei! Sinulla on kaunis ja mielenkiintoinen blogi.
  Ihastuttavan näköinen tämä Tuopanjoki.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja mukavaa kevättä sinne (en valitettavasti saanut blogin mitään toimintoja auki moneen päivään)

   Poista
 3. Mistä olet löytänyt tuon Tuopanjoen? Sievä, kuin mikä.

  Ennenhän niitä pelakuita ei tosiaan kauheammin leikottu matalaksi. Kasvit nojasivat korkeina roikaleina ikkunaa vasten. Ulkoa näytti tosi komealta :D. Sisätiloista katseltuna eivät sitten olleet ihan yhtä hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut sen vaihdossa keräilijäkollegalta. Olen koettanut näitä vanhoja kotimaisia haalia, ja onhan niitä jokunen kertynytkin jo. Ja juu, vanhan tuvan ikkunaan sopii sellainen koko ikkunan peittävä pelakuuviidakko, joka muistuttaa jotain köynnöstä <3

   Poista
 4. Kaunis ja hennon värinen. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit pelargonitaivaan, ja kiitos kutsusta, minäpä poikkean joku ehtoo kun on aikaa lueskella :)

   Poista

Lähetä kommentti