Lara Jester


Nimestään huolimatta Lara Jester ei ole zonartic -lajike vaan tuoksupelargoni. Nimen etuliite viittaa toki zonarticien isään Cliff Blackmaniin, jonka jaloste Lara Jester on. Jalostusvuotta en tälle löytänyt.

Lara Jester on tuoksupelargoniksi suurikukkainen ja monia muita tuoksuvia ahkerampi kukkija. Kukat ovat silmälliset vaaleanpunaiset, lehdet syvään liuskoittuneet. Tuoksuksi mainitaan ruusu/sitruuna -varsin lavea luonnehdinta, eikö vain? Eipä silti, en minä osaa tuoksua sen paremmin sanoiksi pukea. Voimakkuudestaan huolimatta tämän tuoksu ei ole liian päällekäyvä ja jopa minä pystyn työskentelemään sen kanssa samassa tilassa aivastelematta. Ahkeran kukinnan lisäksi Lara Jester kasvaa kiltisti ja reippaasti, ja on ainakin toistaiseksi tuntunut olevan hyvä talvehtijakin.

Kommentit

 1. Hei Tiina,
  tiedätkö mistä lajikkeista Cliff Blackman on jalostanut tämän?
  Terv: Lara Jesterin Onnellinen Omistaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli niin hankala kysymys etten heti tiedä edes sitä, mistä vastausta voisi etsiä... :D Jalostajalta itseltään, luulen. Lara Jesterin omistaminen on kyllä hyvä syy olla onnellinen, onhan se sentään tuoksuvien parhaimmistoa.

   Poista
 2. Enpä taida hätyytellä Cliffiä tämän asian vuoksi :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti