Orange Fizz


Olisikohan se jo korkea aika esitellä joku tuoksupelargonikin? Kyl kai, kuten täällä päin sanotaan. Otetaanpa siis estradille oman kokoelmani ensimmäinen tuoksuva; Orange Fizz. Samalla nimellä on rekisteröity kaksikin oranssi/punakukkaista kotipelargonia, mutta tämä tuoksuva versio puuttuu luettelosta. Näin ollen en valitettavasti osaa kertoa sen taustoista mitään. 

Orange Fizz kukkii sievin violetein kukin, mutta muiden tuoksupelargnien tavoin kukinta ei ole yhtä itsestäänselvää ja jatkuvaa kuin kotipelargoneilla. Itselläni on kaksi yksilöä, joista toinen viettää kesät ulkona, talvet talvetustilassa, ja toinen asustelee pysyvästi sisällä huonekasvina. Ensinmainittu yksilö kukkii yleensä pari kertaa vuodessa -alkukeväällä ja kesällä, huonekasvina asuva ei ole kukkinut koskaan. Harvemmin tuoksupelargoneja kuitenkaan kukkien takia kasvatetaan, vaan ihana, tuoksuva lehdistö on näiden juju. Orange Fizz tuoksuu nimensä mukaisesti sitrukselta, tuoksu on hyvin vahva ja raikas. Lehdet ovat jäykät ja uurteiset.

Tuoksupelargoneja käytetään mausteenakin, mutta siitä aiheesta minä en ole oikea ihminen kertomaan (jos joku teistä lukijoista on kokeillut, nyt voisi jakaa parhaat vinkit!). Tuoksupelargoni viihtyy runsaammassa auringossa kuin kotipelargoni, eikä se pahastu kuivahtamista. Päin vastoin, kastelu saa olla varsin niukkaa. 

Kommentit

 1. Kiitos kovasti Tiina lähetyksestä. Nimikyltitkin olit laittanut mukaan, oli helppoa vain laittaa pistokkaat purkkeihin ja tökätä nimilaput reunaan. Ihan hyvinvoivilta ne vaikuttivat.

  VastaaPoista
 2. Samoin täältä kiitokset! Postimies oli kai heitellyt pakettia mutta oli niin hyvin pakattu, että taimet ovat hyvässä kunnossa ja nostelevat jo lehtiään aurinkoon päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeillaanpa parempaa pakkaamista huomenna...

   Poista
 3. Minullakin on tuo, se on kyllä aivan ihanan tuoksuinen! Välillä lurpsahtaa kovastikin, mutta reipastuu heti saatuaan vettä. Laitoin muuten sinulle blogihaasteen täällä: http://puskantakaa.blogspot.fi/2015/04/liebster-award-blogihaaste-ruusunmekolta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä raikas :) Kiitos haasteesta (kiitos myös maatuskalle haasteesta), koitan palata siihen heti kun ehdin. Nyt on niin kiireinen aika etten oikein tiedä mihin suuntaan milloinkin repeäisin (ammatinvalintakysymys).

   Poista
 4. Tuoksupelargoneja minulla kasvoi viime kesänä useita, mutta talvettaminen ei valitettavasti onnistunut kellarissa, nyt täytyy etsiä uudet taimet! Tykkään kovasti noista pienistä kukista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläreunassa oikealla on linkki huuto.nettiin, ei tarvitse sen kauempaa etsiä ;)

   Poista

Lähetä kommentti