Green and Gold Petit Pierre


Miniatyyri Green and Gold Petit Pierre on tullut markkinoille tällä nimellään 1991-92 Jarvis Brook Nurseries -taimiston luettelossa. Oikea jalostaja on kuitenkin Miller (USA), joka on nimennyt lajikkeen nimellä Greengold Kleiner Liebling vuonna 1946. Kumpikin nimi on rekisteröity, ja usein näkee käytettävän epävirallista versiota Greengold Petit Pierre. 

Joka tapauksessa tämä kasvi on pikkuinen ja hento, mutta varsin sisukas silti. Sen pyöreät lehdet ovat kellanvihreät, ja niissä on keskellä tummanvihreä perhoskuvio. Kukat ovat yksinkertaiset pinkit, ja niiden keskustassa on häivähdys valkoista. Petit Pierre -sarjaan kuuluu seitsemän erilaista lajiketta. 


Kommentit

 1. Onpa ihastuttavan limet lehdet!!!! Harmi vaan, että kukka on pinkki ja minä en pidä pinkistä, muuten tuo lajike pitäisi liittää Pakko saada-listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Limelehtisiä lajikkeita on vaikka kuinka, monenvärisillä kukilla :) Tosin pinkki taitaa olla aika yleinen...

   Poista
 2. En tiiä, mutta taisin olla ihan liian hätäinen kun menin ostamaan Traderasta pari pelakuu pistokasta; Deacon picotée ja Red Rambler. Vaikka niissä on jo juuret, niin silti pelottaa, että vien niiltä tahtomattani hengen.
  No,ostettu mikä ostettu. Pitäis vaan oppia kestämään ne menetykset paremmin =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en olis ollenkaan huolissani muusta pärjäämisestä, mutta kelit eivät kyllä vielä suosi pelargonien postittamista! Vaikka tässä nyt suht lämmintä on ollutkin, niin on se silti melkoinen riski vielä lähettää.

   Menetysten kestämiseen auttaa kummasti, kun muistaa että jokaisen kuolleen tilalle voi hankkia viisi uutta :) Sitten tietty harmittaa jos vastaostetut pistokkaat kuolevat, sehän on sitten vain silkkaa rahanmenoa.

   Poista
 3. On kyllä tosi kaunis! Ainakin kuvassa pinkki kukka on ihanan voimakkaan värinen vaaleiden lehtien kanssa. Kunhan tässä pikku hiljaa kertyy lisää kokemusta pelargoneista niin täytyy kokeilla myös miniatyyrejä!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan nähnyt noin hienon väristä pelargonin lehdistöä, voi ihanuus!

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä veikeä pieni kasvi :) Ja Helmipöllö; Tämä ei ole ollenkaan vaikeimmasta päästä, ihan hyvin voit kokeilla! Eivät ne kaikki aina jaksa selvitä konkareillakaan, eikä se minien hoito nyt NIIN hankalaa ole. Hieman enemmän tarkkuutta kastelun kanssa ja valoa talvella.

  VastaaPoista
 7. Pistän tämänkin hankintoja tulevaisuudessa -listalle! Kokeilen nyt tämän kesän ajan kääpiöihin ja kirjavalehtisiin tutustumista ja yritän saada niitä talvehtimaan. Kyllä tässä tuntuu, että nälkä vaan kasvaa syödessä mutta yritän vielä (vähän aikaa) hillitä itseäni. ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti