Talvinen tervehdys ja pistokasarvonta!

Vaikka tammikuu onkin varsin syvää talvea vielä, ei tässä päivien pidentyessä oikein jaksa olla ajattelematta kevättä. Minulle tämä onkin varsin kiireinen ja erilainen kevät kun koetan sumplia koulun, puutarhan perustamisen ja sen kuuluisan oman elämän välillä. Ihan kohta teroitan puukkoni ja aloitan ensimmäisten pistokaserien tekemisen :) Tässä alkuvuoden aikana olen koettanut naputella tänne perustavanlaatuisia ja ajankohtaisia hoito-ohjeita. Pistokaspostaus on viimeistelyä vailla, samoin julkaisua odottaa aiemmin toivottu kirjoitus kestävyydestä, lisää nippelitietoa ja jokunen lajike-esittelykin on odottelemassa.

Mukavasti ja tasaiseen tahtiin täällä tuntuu lukijoita käyvän, mikä on ilahduttavaa kun tämän blogin aihe on kuitenkin varsin suppea (ei sillä etteikö minulla olisi paljonkin sanottavaa pelargoneista). Kommentteja olisi mukava lukea enemmänkin, joten ajattelin julkistaa taas pistokasarvonnan. Nyt tehdäänkin kertarytinällä niin, että joka kuukausi tammikuusta huhtikuuhun arvon pistokaspaketin kommentoineiden kesken! Ei väliä mihin kohtaan kommentoi, kaikki kommentit osallistuvat! Kertokaa vaikka omista kasveistanne, kysykää, ehdottakaa, kritisoikaa. Postitus tietenkin kelien mukaan.

Kevätaurinkoisin terveisin,

Tiina

Kommentit

 1. Blogissasi on selkeästi tietoa myös pelargonioiden hoidosta ei vain lajeista. Kiitos. Tosin omani ehdin leikata ennenkuin löysin tämän.

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen löytänyt täältä paljon hyödyllistä tietoa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula ja minttu. Kiva juttu jos tästä on ollut hyötyäkin :) Yritän saada oleellisimmat ohjeet tänne ennen kasvukautta, ja sitten keskityn taas esittelemään erilaisia lajikkeita :)

   Poista
 3. Kyllä se alkaa kummasti keväältä tuntua, kun täällä blogissasi seikkailee :D Kiitos Tilhiski sinulle, että jaat tietoasi ja kokemustasi sekä täällä että siellä toisaalla. Lajikekuvat ja -kuvaukset kiinnostavat kovasti, niitä en aiemmin ole suomenkielisenä ja yhteenkoottuna tässä mittaluokassa löytänyt. Oletan, että tämä rimpsu saa vielä jatkoa... ;)

  t. Anu P.

  ps. Sinulta tullut Cattolica kukkii. Arvaan, että ei ehkä ole suositeltavin ratkaisu antaa kukkia tähän aikaan vuodesta, mutta kaunotar piristää niin kummasti tätä synkkää talviaikaa, että otan riskin. Syyllisen tiedän, jos huonosti käy :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä rimpsu saa vielä jatkoa, tuskin saan sitä koskaan loppumaan :D Blogin perustin juuri siksi, että lajikkeista ei ole kovin kattavasti saatavilla tietoja, ainakaan yhdestä ja samasta paikasta :)

   Eiköhän se Cattolica jaksa kukkia, se on hyvin voimakas lajike. Ja siinä olet kyllä oikeassa, että joskus siitä kukinnasta vaan on niin paljon iloa ettei sitä raaski kieltää :)

   Poista
 4. Melkein en uskalla kysyä onko sinulla nuo kaikki vasemmalla luetellut lajikkeet. Valtaisa kokoelma! En ole voinut kuvitella että niitä on olemassakaan noin paljon! Nimimerkki viiden pelargonin hoitaja ja ensimmäistä kertaa talvettava. :)

  VastaaPoista
 5. No muutama noista on sittemmin kuollut, mutta kaikki ovat kyllä omiani. Tuossa on nyt esiteltynä vajaa puolet omasta kokoelmastani, joka kyllä kasvaa taas keväällä ja kesällä sitä mukaa kun löydän mielenkiintoisia kasveja. Lajikkeita on rekisteröity yli 16 000, lisänä lukuisat rekisteröimättömät. Eivät ne siis hetkessä lopu :)

  VastaaPoista
 6. Arvonta, wau.
  Otin juuri eilen pistokkaita pelargoneistani. Lajikkeet ovat päässeet menemään iloisesti sekaisin, vain harvassa on enää nimisäle paikallaan. Niinpä nyt sitten vain laitoin pistokasruukkuihin numerotikkuja; sama numero kaikkiin samasta emokasvista otettuihin. Pysyy edes jokin roti ja järjestys, kunnes kesä ja kukinta näyttävät, kuka kukin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tuota lappujen iloista sekoittumista erityisesti silloin kun oli taaperoita talossa :D

   Poista
 7. Minulla on tullut kolmestakymmenestä vain pari menetystä talven aikana. Kohta varmaan itsekin leikkelen pitkiä latvoja pistokkaiksi. :) täälläkin ovat laput sekaisin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä prosentilla olet onnistunut talvetuksessa! Sopiiko udella, millä reseptillä olet talven hoitanut?

   Poista
 8. Liisa Mazzillo-Auvinen27. tammikuuta 2015 klo 10.03

  Minulla on osa pelargoneista mökin kellarissa ja osa kotona ikkunalaudalla. Aika moni on selvinnyt ainakin tähän saakka, toivottavasti jaksavat sinnitellä kevääseen. Keväällä on pakko alkaa taas kartuttaa kokoelmaa, ennen kun asuin Espoossa, se oli paljon suurempi. Ja siemenöistäkin pitäisi laitella jotain kasvamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin tuttu tunne tuo "pakko alkaa kartuttaa kokoelmaa" :D

   Poista
 9. Pelargoniasiaa on mukava lueskella, mutta blogiisi ei pääse liittymään lukijaksi, joten harvemmin tulee muistettua tulla käymään. Ne joihin pääsee lukijaksi, niin ne on helppo linkittää omalle sivulle ja niissä tulee käytyä säännöllisesti.

  Hauskaa, kun järjestät arvonnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota lukija-asiaa olen koettanut alusta asti järjestää, mutta en keksi mikä voisi olla vikana. Kaksi lukijaa kuitenkin on. Osaitsitko tai osaisiko joku ihana ihminen kertoa, mistä löydän sellaisen asetuksen joka ratkaisisi tuon liittymisongelman? Minä olen ihan tumpelo tämän kanssa.

   Poista
  2. Nyt pääsin liittymään lukijaksi :)

   Poista
 10. Melkoisen homman olet tehnyt blogisi kanssa! Kiva tietopaketti. Olisi kiva kartuttaa omaakin pelargonikokoelmaa. :-)

  VastaaPoista
 11. Kiitos :) Myönnän kyllä, että jokunen tovi on tullut istuttua syksyn aikana tämän teossa, eikä valmista ole silti luvassakaan :D Pelargonikokoelmaa kannattaa kartuttaa aina, tämä on koukuttava joskin aika harmiton harrastus (meidän isäntä saattaa kyllä olla eri mieltä tosta harmittomuudesta).

  VastaaPoista
 12. Hei! Minulta ainakin on blogisi ihan unohtunut kun en löytänyt kohtaa mistä liittyä lukijaksi?! Bloggerin asetuksista se on helppo laittaa kohdasta ulkoasu-lisää gadget-muita laajennuksia-lukijat. Kun bloissasi on mahdollisuus liitty lukijaksi, niin silloin aina julkaistessasi uuden päivityksen, siitä tulee tieto käyttäjille.
  Osallistun riemumielellä pistokkaiden arvontaan, pelakka-kuume on parantumaton tauti<3

  VastaaPoista
 13. Nonnii! Olen tainnut hurahtaa minäkin pelakuihin... =D
  Olen koittanut opetella välittämättä niistä liikaa, etten ihastuksissani hoida niitä kuoliaaksi.

  VastaaPoista
 14. Facen pelargoni ryhmästä vasta huomasin tämän blogin ja samalla liityn lukijaksesi. Ja haluun arvontaan mukaan. Pistokkaista siis odottelen voittoa :)
  Omista syksyllä laittamistani pistokkaista (6 kpl) on enää yksi jäljellä, tai no toinenkin vielä, mutta taitaa heittää veivinsä ennen kevättä.

  VastaaPoista
 15. Satu, tämä on hyvä hurahdus ;)

  Toivotaan että Eijan pistokkaat selviävät :) Syyspistokkaat ovat kyllä hankalia, en minäkään meinaa niiden kanssa pärjätä. Vähintään puolet kuolee vaikka miten hoivaisin ja valaisisin, siksipä en edes yritä.

  Arvontaan osallistuu jokainen ko. kuukauden aikana kommentoinut, onnipoikina saavat toimia omat pienet apulaiseni (jotka tänäänkin olivat innolla mukana hoitamassa kasveja) :)

  VastaaPoista
 16. Pistokkaita mielelläni kotiuttaisin. Omat syksyiseni kuivuivat kokoon...

  VastaaPoista
 17. Viime kesänä hurahdin pelargonioihin :)Viisi pelargoniaa nyt omistan ja ovat lisävalon turvin talvehtineet sisällä,onnistuneesti.
  Voiko sinulta tilata kevään aikana pistokkaita?

  VastaaPoista
 18. Joudun talvettamaan pelargoniani kerrostalon huoneissa,joten aina muutama kuukahtaa ennen kevättä...Kirjavalehtinen ihanuus,jonka löysin kirpparilta hiipui ekana pois...:( Olisi kiva kokeilla siemenistä kasvatusta,alkaa vaan olla jo kiire...itse en hirveesti leikkaa pelargonioita, vanhimmat on melko persoonallisen näköisiä...

  VastaaPoista
 19. Jihuu, uudet pistokkaat ovat aina ihania.

  Olen myös liittynyt lukijoihisi, nyt kun se on mahdollista. Mutta ei tuon poliisi seuraaminen ole ollut mulle vaikeaa tähänkään asti. Mulla on yks välilehti ollut auki koko ajan IPadissa, jossa käyn välillä kurkkaamassa, onko sulta tullut uusia julkaisuja.

  VastaaPoista
 20. Ihanaa miten paljon tämä on herättänyt kiinnostusta! Ja hei, sunnuntaina päästään jo arpomaan tammikuun pistokaspaketti! Valitettavasti sitä joutuu sitten hetken odottelemaan ennen postituskelejä, mutta hyväähän kannattaa odottaa, eikös?

  Minulta voi tilata pistokkaita, kiinnostuneet voivat laittaa sähköpostia tiina@niittynen.fi niin voin laitella listaa lajikkeista (tällä hetkellä niitä on n. 180 erilaista tarjolla) :)

  VastaaPoista
 21. Mahtava juttu. Kuvat kukista tunnisteiden kanssa, tällästa tarvittiin!
  Kiitos, Tiina!
  -Anu Hirvonen

  VastaaPoista
 22. Kiitos itsellesi, Anu :) Vastaavia blogejahan löytyy ulkomailta monia, ja ajattelin syksyllä että aika voisi olla jo kypsä suomenkieliselle vastaavalle. Tovi tässä vielä mennee ennenkuin saan yhtä kattavan valikoiman esittelyjä kuin mitä noissa ulkomaisissa blogeissa on, mutta hätäkös tässä... Koetan olla ensi kesänä nopeampi kameran kanssa, että saisin parempia kuvia kunnon kukinnasta. Tänä vuonna myöhästyin kun raekuuro pilasi parhaat kukat, joten on ollut tyytyminen lähinnä syksyisiin kännykkäotoksiin.

  VastaaPoista
 23. Ihana blogi! Mukava kun on hyvät hoito-ohjeet olemassa. Minäkin vasta aloittelija näiden pelakuiden kanssa ja talvetuskin onnistui suhteellisen hyvin. Omani otin kasvamaan talviteloilta viime viikolla ja leikkasin. Mullat vaihdan sitten kun lähtevät kunnolla kasvuun. t.Katja K.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti