Västanbyn


Västanbyn on vanha ruotsalainen pelargoni, joka lukemani mukaan saattaa olla lajike nimeltä Brook's Purple, Royal Purple tai Madame Hibbert. Minä kirjoitan siitä sillä nimellä millä olen sen ostanutkin, eli Västanby:na.

Kukat ovat kerrotut kirsikanpunaiset. Väri on erittäin intensiivinen, en äkisti keksi toista yhtä vahvan väristä pinkkiä lajiketta. Lehdet ovat vihreät eikä niissä juurikaan erotu vyöhykettä. Kasvaa nopeasti.Kommentit

 1. Tää on mun suosikkiväri. Säväyttävä purppura.

  VastaaPoista
 2. Tiedätkö, mahtaako tätä olla nykyään ihan kauppalajikkeena? Jonkin tuollaisen hirmuisen räväkän ostin ties mistä puutarhamyymälästä viime keväänä. Oli siis oikeasti poikkeava siitä, mitä myydään normaalisti, ja josta käytän itse nimeä "mummoanilliini" (mummoanilliini on väri, jota ostavat usein eläkeikäiset naiset).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että on. Kaupallisilla jalostajilla on omat sarjansa joissa on myös hyvin voimakkaan värisiä lajikkeita. Kaupalliset lajikkeet on jalostettu paremmin ryhmäkasviksi sopiviksi, eli ne ovat tiiviimpiä, haarovampia ja runsaammin kukkivia. Toki jotkut tukut pitävät valikoimissaan myös "vanhanajan" pelargoneja, mutta ne myydään kyllä oikeilla nimillään.

   Poista

Lähetä kommentti