Pink Dolly Vardon


Pink Dolly Vardon (Vernon Nursery, 1994) kukkii yksinkertaisilla vaaleanpunaisilla kukilla. Sen viehätys on kuitenkin kauniissa kolmevärisessä lehdistössä. Lehtien pinta näyttää ja tuntuu samettiselta. Kolmivärilajikkeeksi Pink Dolly Vardon on varsin reheväkasvuinen, ja yllättävän hyvä talvehtija omassa luokassaan (kolmiväriset kun ovat aina hieman ronkeleita talvetuksen suhteen).


Kommentit

  1. Olin viime kesänä kaverini 'talonvahtina' pari päivää perheen ollessa matkoilla. Yllätyksekseni ulkoportailla oli rutikuivassa mullassa 15cm mittainen tappi josta puski esiin pieniä kolmivärilehtiä. Lehdet muistuttivat kovasti Dolly Vardonin lehtiä, ja siitä asti minua on vaivannut Dolly-kuume. Muutkin monivärilajikkeet kiinnostavat mutta se vaikutti siltä että pysyisi hengissä aloittelijankin käsissä..
    Tämä Pink Dolly Vardon on aivan erityisen kaunis!

    VastaaPoista
  2. Tällä pinkillä ainakin on tuo lehden pinta todella pehmoinen ja samettinen, en tiedä onko se sellainen alkuperäiselläkin Dolly Vardonilla. Ainahan näillä kolmivärisillä kovasti pelotellaan, mutta ei sitä kannata pelästyä. Hankalampia ne toki ovat talvettaa, mutta ei niiden hoito mitään ylimaallisia ponnistuksia kuitenkaan vaadi. Minä olen sillä kannalla, että aina kannattaa kokeilla jos jokin lajike kiinnostaa. Kasvin menetys voi harmittaa hetken, mutta eihän maailmanloppu ole. Aina niistä joku kuolee, mikä mistäkin syystä. Sitten vain hankitaan uusia tilalle (mielellään ainakin viisi uutta per kuollut yksilö) ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti